Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

impozit achizitie servicii intracomunitare

Buna ziua,
va rugam sa ne raspundeti la urmatoarea intrebare:
Am achizitionat un utilaj din Austria. Pentru instalarea acestui utilaj a fost emisa o factura de servicii pe care am declarat-o in declaratia 390. Pentru factura emisa de furnizor am primit un certificat emis de Administratia finantelor din Austria pentru evitarea dublei impunerii intra Austria si Romania. Care este procentul de calcul al impozitului pentru factura de servicii?
Adaugata in   ANAF si MFP

1 raspuns


la 12 Iun. 2014
Daca ati achizitionat un utilaj din Austria, ati procedat corect sa o declarati in formularul 390, problema este daca instalarea sau montajul se trateaza din punct de vedere fiscal separat sau acesta este inclus in valoarea utilajului. Din punct de vedere contabil, valoarea utilajului se amotizeaza impreuna cu cheltuielile de montaj eferente, deci aceste servicii consider ca sunt parte a achizitiei. Impozitarea pentru achizitia utilajului si instalarea acestuia nu este suportata de catre cumparator, nu aveti ce calcula pentru aceasta tranzactie, vanzatorul trebuie sa calculeze impozit pentru diferenta de pret intre pretul de vanzare si pretul de achizitie si costul instalarii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x