Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozit?

Buna ziua,

In anul 2009 am luat in arenda o suprafata de 4 ha vie, in baza unui contract de arendare semnat intre mine arendasul si proprietar, contract vizat de consiliul local al localitatii unde se afla via. Este singurul document act pe care l-am incheiat. Plata arendei am facut-o conform contractului, anual, 30% din productie, de asemenea impozitele pe pamant vie platite de mine la primarie. Mentionez ca nu realizez venituri rezultate din vanzarea strugurilor sau vinului.
Intrebare: in cazul de fata, daca trebuie sau trebuia...?? sa anunt Administratia financiara din localitatea unde locuiesc ?? despre existenta acestui contract de arendare pentru a mai plati ceva. In contractul incheiat de arendare si vizat de Consiliul local de acolo nu se specifica nicaieri asa ceva, nu am fost instiintata de nici o instiutie ca ar trebui declarata aceasta vie. Intamplator, m-am sesizat citind ca se impoziteaza si veniturile obtinute din arendarea unor terenuri/bunuri, asta in cazul proprietarului, care sincer nu stiu daca le plateste, asta oricum nu ma intereseaza pe mine.
Va multumesc!
Adaugata in   ANAF si MFP Email

2 raspunsuri


la 17 Nov. 2011
Conform Codului fiscal cu modificarile si completarile ulterioare urmatoarele categorii de venituri supuse impozitului pe venit Art. 41. - Categoriile de venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor prezentului titlu, sunt urmÄ?toarele: a venituri din activitÄ???i independente, definite conform art. 46; b venituri din salarii, definite conform art. 55; c venituri din cedarea folosin??ei bunurilor, definite conform art. 61; d venituri din investi??ii, definite conform art. 65; e venituri din pensii, definite conform art. 68; f venituri din activitÄ???i agricole, definite conform art. 71; g venituri din premii ??i din jocuri de noroc, definite conform art. 75; h venituri din transferul proprietÄ???ilor imobiliare, definite conform art. 771; i venituri din alte surse, definite conform art. 78. Definirea veniturilor din activitÄ???i agricole Art. 71. - Veniturile din activitÄ???i agricole sunt venituri din urmÄ?toarele activitÄ???i: a cultivarea ??i valorificarea florilor, legumelor ??i zarzavaturilor, ??n sere ??i solarii special destinate acestor scopuri ??i/sau ??n sistem irigat; b cultivarea ??i valorificarea arbu??tilor, plantelor decorative ??i ciupercilor; c exploatarea pepinierelor viticole ??i pomicole ??i altele asemenea; d valorificarea produselor agricole ob??inute dupÄ? recoltare, ??n stare naturalÄ?, de pe terenurile agricole proprietate privatÄ? sau luate ??n arendÄ?, cÄ?tre unitÄ???i specializate pentru colectare, unitÄ???i de procesare industrialÄ? sau cÄ?tre alte unitÄ???i, pentru utilizare ca atare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Nov. 2011
Multumesc de amabilitatea pe care ati avut-o in incercarea de a da un raspuns la intrebarea mea. Tocmai aceasta lege - articole le-am citit si eu, si de aici mi-am pus intrebarea pe care v-am adresat-o. Daca eu, in situatia pe care v-am prezentat-o, ca arendas, trebuie sa fac ceva, sa depun vreo declaratie la Administratia financiara ???. in situatia in care nu obtin venituri, dar poate cel care a inchiriat terenul proprietarul, practic obtine niste venituri din arendarea terenurilor 30% din productie, cf. contractului. De unde stie ... statul cat impozit sa-i opreasca daca nu s-a declarat niciodata productia obtinuta, cat inseamna 30% din ... ce productie?? Asta intrebam daca eu, arendasul trebuie sa declar undeva terenul, via luata in arenda si ce productie obtin in urma folosintei ei?. Daca mai aveti amabilitatea sa-mi raspundeti, va multumesc anticipat! Cu multa stima
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x