Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Firma nou infiintata

Buna seara,

Am firma nou infiintata in decembrie 2013, neplatitor de tva, fara salariati dar care a optat ca platitor de impozit pe profit. Spuneti-mi , va rog frumos, daca este corecta aceasta optiune din oficiu?Nu trebuia sa fie microintreprindere?Depun in decembrie vreo declaratie, daca firma nu are activitate?Trebuie sa depun o declaratie pe propria raspundere ca nu desfasor activitate in decembrie , iar in ianuarie depun declaratia 010 si 098 pentru a deveni platitor TVA?Am fost la ANAF si mi-a spus sa depun 010 si 098 in ianuarie cand incep activitatea, insa sincera sa fiu, d-na nu prea m-a lamurit si nici nu m-a convins.
Va multumesc anticipat mult de tot!
Tina
Adaugata in   ANAF si MFP

1 raspuns


la 19 Dec. 2013
1. Fiind societate noua, trebuia sa fie inregistrata ca platitoare de impozit microintreprindere. Verificati la ANAF vectorul fiscal. 2. Pentru luna decembrie se va depune declaratia 100. 3. Optiunea pentru a deveni platitor de TVA se face la inceperea activitatii societatii. Pentru acesta depuneti 010 si 098. Deveniti platitor de TVA de la data emiterii deciziei de inregistrare de catre ANAF. 4. Pentru anul 2013, in cazul in care nu desfasurati activitate pana la finele anului, in loc de bilant se va depune acesta declaratie pe propria raspundere. Prin acesta declarati ca in anul 2013 scocietatea nu a desfasurat activitate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x