Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Facilitati fiscale pentru SRL debutant

Buna ziua, am si eu o intrebare legata de :

Microintreprinderea apartinand intreprinzatorului debutant (SRL -D) beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale:
1. scutirea de la plata contribuţiilor de asigurari sociale datorate de angajatori (CAS angajator pentru conditii normale de munca = 20,8%), pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariati, angajaţi pe perioada nedeterminata.

Trebuie sa ne inregistram undeva sa beneficiem de aceasta scutire? Cum se procedeaza?

Multumesc
Adaugata in   ANAF si MFP

1 raspuns


la 06 Aug. 2015
Conform OUG 6/2011, o SRL-D beneficiaza de scutirea de la plata CAS angajator de 20,8% pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariati angajati pe perioada nedeterminata, pentru 3 ani. Alte avantaje sunt posibilitatea obtinerii unei alocatii financiare nerambursabile de maxim 50% in limita a 10000 euro conform planului de afaceri, obtinerea unei garantii din partea FNGCIMM pentru proiect si scutirea de la plata taxelor ONRC. Inregistrarea angajatilor in formularul 112 se face la sectiunea B cu varianta corespunzatoare bazei legale, respectiv OUG6/2011. Aceasta scutire nu trebuie inregistrata in mod special, fiind o facilitate specifica firmelor cu denumire SRL-D, putand fi retrasa daca nu sunt respectate conditiile legale.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x