Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Este corect asa sau ce este de facut pentru a intra in legalitate?

Ne puteti ajuta va rog cu o indrumare?
Anul fiscal 2014 S.C. a fost platitor de impozit pe profit (in baza cifrei de afaceri a anului precedent) insa acest an s-a incheiat cu o cifra de afaceri de 184,4 mii lei. Anul fiscal 2015 putea optional sa ramana platitor de impozit pe profit sau trebuia obligatoriu sa devina platitor de impozit pe venit micro cu cota de 3%? In caz ca era obligatoriu, ce este de facut acum ulterior, deoarece nu s-a schimbat vectorul fiscal ? Se mentioneaza ca societatea are 5 angajati.
Va multumesc

1 raspuns


la 05 Feb. 2016
Daca in 2015 firma a functionat ca platitor de impozit profit desi nu a atins in 2014 plafonul prevazut de codul fiscal si nu ati primit adresa pentru modificarea vectorului fiscal, ar fi trebuit sa faceti trecerea la impozitul pe venitul microintreprinderilor si sa recalculati impozitul pe 2015 si declararea acestuia avand in dedere ca urmeaza sa depuneti situatiile financiare pentru aceasta perioada.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x