Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Efectuarea inventariere in cazul Metodei inventarului Intermitent

Buna ziua,
As avea si eu o intrebare legata de efectuarea inventarierii: aceasta este obligatoriu a fi realizata cel putin o data pe an indiferent de Metoda de Contabilizare a Stocurilor utilizata permanent sau Intermitent? Mai exact, eu am gasit in legislatie urmatoarele informatii: În temeiul prevederilor Legii contabilitãþii nr. 82/1991, republicatã, entitãþile au obligaþia sã efectueze inventarierea elementelor de natura activelor, datoriilor ºi capitalurilor proprii deþinute, la începutul activitãþii, cel puþin o datã în cursul exerciþiului financiar pe parcursul funcþionãrii lor, în cazul fuziunii sau încetãrii activitãþii. Totusi, in Ordinul 3055/2009, art 164, pct 4 scrie "Entitatile care utilizeaza metoda inventarului intermitent efectueaza inventarierea faptica a stocurilor conform politicilor contabile, dar nu mai târziu de finele perioadei de raportare pentru care au de determinat obligatii fiscale. " Prin Obligatii fiscale se intelege depunerea Declaratii de TVA, depunerea Bilantului sau ce anume? Deoarece, daca ne referitm la depunerea Declaratiei de TVA iar aceasta se realizeaza lunar eu inteleg ca inventarul trebuie realizat lunar? V-as fi foarte recunoscatoare daca ati putea sa ma ajutati cu un raspuns. Deoarece putine companii in Romania folosesc Metoda Inventarului Intermitent, mi-a fost foarte greu sa gasesc raspunsul corect.
Multumesc mult.
Adaugata in   ANAF si MFP Legislatie

1 raspuns


la 03 Dec. 2012
Inventarul trebuie efectuat obligatoriu cel putin la sfarsitul perioadei fiscale, din acest punctul de vedere inventarul intermitent influenteaza numai impozitul pe profit. Asadar, inventarul trebuie sa fie efectuat trimestrial. In cazul in care societatea este platitoare de TVA lunar , inventarul se efectueaza obligatoriu lunar.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x