Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

declaratii si obligatii vanzare actiuni

Buna ziua
o persona fizica isi vinde actiunile detinute la o societate pe actiuni , persoana fizica mai are obligatia depunerii declaratiei 225 ? impozitul de 16% se numeste impozit pe transferul titurilor de valoare ca sa stiu contul iban corespondent.
Multumesc

1 raspuns


la 10 Feb. 2015
Formularul 225 se completeaza si depune de catre contribuabilii persoane fizice care au realizat castiguri din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, urmand sa plateasca impozitul pentru aceste castiguri trimestrial, ca plata anticipata in contul impozitului pe castigul net anual impozabil. Persoanele fizice care au realizat castiguri din transferul titlurilor de valoare trebuie sa depuna formularul 225, trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare fiecarui trimestru, pe baza informatiilor (fisele de portofoliu) transmise de intermediari, societatile de administrare a investitiilor sau alti platitori de venit si sa plateasca impozitul pe transferul titlurilor de valoare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x