Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cum se tine contabilitatea pentru o asociatie?

Buna ziua, am o nelamurire. O Asociatie After School infiintata la tribunal, nu la ONRC va tine contabilitate in partida dubla sau simpla? Trebuie sa depuna bilant sau face situatia activului si pasivului lunar? Am intrebat la ANAF Sector 4 mi-au spus ca trebuie in partida dubla, la ONRC nu primesc bilantul anului 2012 pentru ca nu trebuie depus.
Sunt complet nelamurita si vreau sa fiu in legalitate.
Va multumesc.
Adaugata in   ANAF si MFP

1 raspuns


la 11 Feb. 2013
Monografia o realizati in functie de activitatile desfasurate de ONG. Consultati Ordinul nr. 1969/2007 privind aprobarea reglementarilor contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial unde gasiti planul de conturi. Se vor depune urmatoarele declaratii: - D300, 394 daca este inregistrat ca platitor de TVA. - D112 daca ONG- ul are angajati; - D205 daca ONG- ul are angajati; - D101 daca desfasoara activitati economice; - Bilantul anual . In cazul in care de la infiintare pana la 31.12.2012, ONG-ul nu a desfasurat activitate, atunci se va depune doar declaratia de inactivitate. Aceasta se depune la administratia financiara de care apartineti în termen de 60 de zile de la încheierea exercitiului financiar, respectiv 28.02.2013.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x