Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contributii 2016 la contractul de agent asigurari.

Am calitate de asigurat cu un contract de munca norma intreaga la o societate comerciala. Separat am venituri din activitati independe ( comision )contract agent de asigurari la o companie de asigurari. Pana la 31.12.2015 pentru aceste venituri plateam impozit 16% si CASS 5,5% care se retinea la sursa. Compania de asigurari m-a instiintat ca incepand cu 01.01.2016 trebuie sa ma inregistrez la ANAF.
Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez , care este forma de inregistrare, ce contributii am de platit, si ce declaratii trebuie sa depun la ANAF pentru aceste venituri . Aceste venituri se adauga si la pensie?
Va multumesc.
Adaugata in   ANAF si MFP

1 raspuns


la 08 Ian. 2016
Declararea activitatilor independente din 2016 se face avand in vedere ca taxe, cas si cass precum si impozitul pe venitul realizat. In calitate de agent de asigurari puteti functiona in calitate de consultant doar in cadrul unei firme de asigurari sau a unui broker, acreditarea fiind individuala dar pentru o firma. Daca vi se propune inregistrarea fiscala ca un agent de vanzari va trebui sa aveti si acreditarea ASF pentru desfasurarea acestei activitati, acreditare care se da doar agentilor independenti si brokerilor, codul de conduita al asiguratorilor nepermitand vanzarea prin intermediari care nu sunt acreditati. Declaratiile fiscale in cazul inregistrarii fiscale sunt similare cu cele ale unei pfa sau ii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x