Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

contributie CAS din dividende

de ce CJAS nu a comunicat acest lucru in timp util( la sfarsit de an cum face ANAF-ul) si vine acum dupa 4-5 ani cu somatiile de plata care includ penalizari si majorari care nu sunt tocmai mici. Ce procent s-a aplicat si la ce suma (venitul minim pe economie sau la nivelul divid.)
Adaugata in   ANAF si MFP

3 raspunsuri


la 07 Dec. 2012
Era obligatia dvs. de a plati contributia la CASS. Contabilul dvs. ar fi trebuit sa va instiinteze cand a procedat la plata dividendelor, care sunt obligatiile de plata. Incepand cu data de 1 iulie 2012 ANAF a preluat de la casele nationale de sanatate administrarea contributiilor sociale obligatorii ale persoanelor fizice.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Dec. 2012
poate contabilul m-a anuntat ca trebuie sa platesc impozit pe dividente(desi au mai fost impozitate) iar contributia la la CASS mai putin importanta (fara existenta unui contract cu CJAS) si nu s-a platit. De ce nu s-a facut somatia imediat in anul financiar urmator si s-a asteptat 4-5 ani, insemnand ca au facut-o deliberart ptr a obtine venituri mai mari din penalizari. trebuie facut ceva in acest sens. ve-ti pune pe chituci micii producatori. ce este de facut ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Dec. 2012
Veniturile din dividende,in perioada respectiva, au fost singura sursa de venit? Sau ati mai avut si venituri din salarii? Daca ati fi realizat numai venituri din dividende atunci nu erati obligat la plata CASS-ul;asta din cate cunosc eu,sper sa nu ma insel Numai bine!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x