Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contractul de arenda

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in lamurirea unor probleme :
-incepand cu 01.01.2012 contractele de arenda se inregistreaza la organul fiscal in raza caruia este inregistrat contribuabilul , dar se inregistreaza si la organul fiscal unde se afla terenurile luate cu arenda?

-firma care are ca obiect de activitate agricultura si face plata contractelor de arenda in natura cereale trebuie sa fie platitoare de TVA?

Am rugamintea daca ma poate sfatui cineva unde pot sa citesc despre particularitatile unei astfel de firme-obiect de activitate agricultura,lucreaza cu contract de arenda- registre obligatorii,obligatii fiscale etc.
Adaugata in   ANAF si MFP

2 raspunsuri


la 10 Ian. 2012
Consultati urmatoarele acte normative: - ORDONAN??Ä? DE URGEN??Ä? nr. 108 din 27 iunie 2001 privind exploata??iile agricole - ORDIN nr. 26 din 20 iunie 1994 pentru aprobarea Normelor metodologice orientative de calcul al arendei - NORME METODOLOGICE din 22 ianuarie 2004 de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal - ORDIN nr. 233 din 1 februarie 2011 pentru aprobarea modelului ??i con??inutului unor formulare prevÄ?zute la titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal Impozitele si taxele datorate, pentru bunurile agricole arendate sunt in sarcina proprietarului sau detinatorului legal- vezi art. 62 din Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare. Acesta trebuie sa inregistreze contractul de arenda la AFP de care apartine si va depune- Declara??ia privind veniturile realizate ??n Rom??nia Formularul 200 Societatea dvs. datoreaza impozite pe veniturile realizate din exploatarea bunurilor agricole arendate. Plata arendei se face in natura, in bani sau in natura si in bani, potrivit intelegerii partilor contractante. Declaratii: - 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat"; -112 "Declaratie unicÄ? privind obliga??iile de platÄ? a contribu??iilor sociale, impozitului pe venit ??i eviden??a nominalÄ? a persoanelor asigurate "; - 300 "Decont de taxa pe valoarea adaugata"; - 390 VIES "Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile intracomunitare de bunuri"; - 394 "Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national". - 101 â??Declaratia privind impozitul pe profitâ? La recoltare, se intocmescurmatoarele documente: - avize de expeditie catre depozite propriu sau inchiriate. - notelor de cantar, -rezulta astfel cantitatea produsa. - fisa de magazie pe fiecare produs in parte. La plata arendei in natura, intocmiti un borderou,cu fiecare produs predat arendatorului. Pentru aceste produse predate trebuie sa emiteti factura fiscala in cazul in care sunteti platitor de TVA- facturati cu TVA COnsultati pentru mai multe detalii Ordinul 3512/2008.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Ian. 2012
Daca sunteti platitor de tva, pentru a putea factura cu tva operatiuni cf. art. 141 alin 2 lit. e arenda , trebuie sa depuneti la organul fiscal pe raza caruia functionati, o notificare de tva conform art. 141 alin 3.Modelul pentru notificare exista in cadrul normelor de aplicare a codului fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x