Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contabil

Exista posibilitatea ca un SRL sa nu aiba contabil (nici macar serviciu externalizat de contabilitate). Situatiile financiare si raportarile lunare sa fie semnate doar de administrator.
Adaugata in   ANAF si MFP

2 raspunsuri


la 23 Oct. 2012
Legea contabilitatii, prevede ca raspunderea pentru organizarea si conducerea contabilitatii societatilor comerciale, companiilor nationale, regiilor autonome, etc., revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligatia gestionarii unitatii respective. Contabilitatea se organizeaza si se conduce, de regula, in compartimente distincte, conduse de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie. Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare. Contabilitatea poate fi organizata si condusa pe baza de contracte de prestari de servicii in domeniul contabilitatii, incheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania. Raspunderea pentru aplicarea necorespunzatoare a reglementarilor contabile revine directorului economic, contabilului-sef sau altei persoane imputernicite sa indeplineasca aceasta functie, impreuna cu personalul din subordine. In cazul in care contabilitatea este condusa pe baza de contract de prestari de servicii, incheiat cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, raspunderea pentru conducerea contabilitatii revine acestora, potrivit legii si prevederilor contractuale.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 2 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Oct. 2012
Cam ce ar trebui inteles din acest "copy-paste" din lege???"De regula" inseamna ca se poate tine contabilitatea unui SRL fara a fi organizat un compartiment special,adica doar de administrator,care se pricepe ,desi nu are studii superioare in domeniu?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x