Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

constituire pfa sau asociatie familiala

Buna ziua , sotul doreste sa-si ia un spatiu de la Primarie in statiunea Costinesti pentru comert stradal. Ce este bine sa deschida pfa sau asociatie familiala? Eu am pfa insa nu apare el ca angajat, il poate lua cineva la intrebari ca nu este angajat?
Sau mai bine facem o asociatie familiala dar tot pe numele meu, ca el nu vrea sa aiba pe numele lui (dar nu stiu daca poate vinde el?).
Intrebarea mea - ce cod caen trebuie ptr vanzare articole de plaja: ochelari, mingii..
Foarte important: as dori sa ma lamuriti daca trebuie casa de marcat? Pe strada unde ma leg pentru priza?
Adaugata in   ANAF si MFP

1 raspuns


la 17 Apr. 2014
Pentru desfasuratea activitatii trebuie sa completati obiectul de activitate. Aveti in vedere pentru comertul ambulant urmatoarele coduri CAEN: grupa 478 Comerţ cu amănuntul efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe 4781 Comerţ cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor şi produselor din tutun efectuat prin standuri, chioşcuri şi piete. 4789 Comerţ cu amănuntul prin standuri, chioşcuri şi pieţe al altor Produse. Avand in vedere Art. 1.alin. (1) OUG nr. 28/1999 operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale. Operatorii economici prevazuti la alin. (1), denumiti in continuare utilizatori, au obligatia sa emita bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale si sa le predea clientilor. La solicitarea clientilor, utilizatorii vor elibera acestora si factura fiscala. Pentru sotul dvs. va recomand incheierea unui contract de munca.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x