Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cod tva in cazul schimbarii administratorului

Buna ziua,
O societate platitoare de tva are 2 asociati 50%, din care unul administrator. Se doreste ca administratorul sa renunte la partile sociale, iar asociatul ramas sa devina unic si administrator. Ce implicatii pot aparea cu privire la codul de tva, si ma refer la declaratia 088. Se depune declaratia 088 in acest caz? Exista riscul sa se anuleze codul de tva? Multumesc,
Adaugata in   ANAF si MFP Cod tva 088

4 raspunsuri


la 05 Nov. 2015
Daca asociatii hotarasc retragerea unuia si preluarea firmei de catre cel de-al doilea ca asociat unic, precum si revocarea administratorului si numirea unui nou administrator, aceste modificari fiind depuse si acceptate prin hotarare judecatoreasca de catre registrul comertului, acest fapt nu va afecta inregistrarea vectorului fiscal initial, respectiv inregistrarea in scopuri de tva.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Nov. 2015
In situatia schimbarii asociatilor sau a sediului social al societatii se depune Declaratia 088 la ANAF. Sunt foarte multe rubrici de completat si aveti nevoie de foarte multe informatii de la asociat/actionar, deoarece privesc in oarecare masura trecutul acestuia si e posibil ca dvs. sa nu cunoasteti anumite informatii. Adica: in cate firma a fost/este asociat in ultimii 5 ani, daca vreuna dintre firme a intrat in faliment/insolventa, daca a creditat societatile in ultimele 12 luni si cu ce sume, ce venituri a realizat in ultimele 12 luni, pe fiecare sursa de provenienta in parte, etc. In functie de cele declarate, ANAF face o analiza de risc si da, exista riscul sa se anuleze din oficiu codul de platitor de TVA.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Nov. 2015
Va contrazic aici, dle Condurache. In situatia schimbarii asociatilor/actionarilor sai in situatia schimbarii sediului social, se depune Declaratia 088 si da, exista riscul suspendarii din oficiu a codului de platitor de TVA, in functie de activitatea asociatului si/sau administratorului din ultimii 5 ani. Cu stima !
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Nov. 2015
Exact dna Ani Ani... M-a indus in eroare dl Condurache....se anuleaza codul de tva!!!! 1. Organele fiscale anulează, din oficiu, în temeiul art. 153 alin. (9) lit. h) din Codul fiscal, înregistrarea în scopuri de taxă pe valoarea adăugată dacă persoana impozabilă, societate cu sediul activităţii economice în România, înfiinţată în baza Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, supusă înmatriculării la registrul comerţului, nu justifică intenţia şi capacitatea de a desfăşura activitate economică potrivit criteriilor stabilite în temeiul art. 153 alin. (71) din Codul fiscal. 2. Procedura se aplică persoanelor impozabile în următoarele situaţii: a) persoane impozabile care solicită înregistrarea în scopuri de TVA potrivit art. 153 alin. (1) lit. b) din Codul fiscal, după înregistrarea acestora de către organul fiscal competent; b) persoane impozabile au înscris în registrul comerţului menţiuni privind modificarea sediului social; c) persoane impozabile care au înscris în registrul comerţului menţiuni privind schimbarea asociaţilor şi/sau administratorilor. 3. Condiţia de la pct. 2 lit. c) se referă la: a) administratori, în cazul societăţilor pe acţiuni sau în comandită pe acţiuni înfiinţate în baza Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; b) asociaţii societăţii, indiferent de ponderea pe care o deţin în capitalul social al acesteia, şi la administratori, în cazul altor societăţi decât cele menţionate la lit. a), înfiinţate în baza Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Voteaza raspuns 2 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x