Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cifra de afaceri sub 35.000 euro

Buna ziua

Am multe nelamuriri, am sa incerc sa le comasez:

Sunt in curs de deschidere pfa pentru o casuta unde voi vinde cu amanuntul: dulciuri ambalate, cafea facuta, cipsuri ambalate, floricele ambalate, mingii pentru copii, bulion, sucuri la sticle, apa plata, paine, bere etc.
Separat pe acelas teren voi avea si 2-3 mese pentru o terasa.
INTREBARI:
1. Din ce moment dupa inregistrare la Registrul Comertului sau dupa obtinerea autorizatiilor sanitar-veterinare imi pot lua facturi si bonuri pentru deducerea cheltuielilor si in ce format cu tva sau fara? Eu am sa ma declar neplatitor de tva? Din ce moment sunt obligata sa-mi tin evidenta contabila?
2. Cum imi pot tine eu contabilitatea singura; adica de ce registre si declaratii perioade eventual am nevoie, este necesar un soft de contabilitate?
3. Am citit ca impozitul pe venit poate fi sub doua forme:
- o norma stabilitata de administratie sau in sistem real; imi puteti spune care este mai avantajoasa si de ce ?
4. Casa de marcat trebuie sa-mi scoata bonurile fiscale sub un anume format, sa poata scoate anumite situatii? inca nu am achizitionat-o si as dori sa stiu de care am nevoie.
5. Eu sunt economist de profesie dar am lucrat numai cu srl-uri d.p.d.v contabil si nu prea sunt sigura in ceea ce priveste documentele vis a vis de tva-sa inteleg ca daca am o factura de achizitii cu tva eu o voi inregistra ca si cheltuiala cu tot cu tva adica in ct de cheltuiala imi intra total suma de pe factura?
6. Voi avea situatii financiare si coduri caen diferite pentru casuta si terasa tinand cont ca preturile/produsele vor fi diferite putin?

Va multumesc foarte mult si imi cer scuze pentru numarul mare de nelamuriri,
Oanar.
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x