Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cetatean strain administrator firma in Romania

Buna ziua,

un cetatean german care nu are cetatenie romana, este asociatul unic al unei societati infiintate in Romania. La momentul infiintarii societatii administrator a fost desemnata o persoana stabilita in Romania. Fostul administrator, cetatean roman, a decedat, iar asociatul unic, cetatean german, doreste sa devina el administrator al societatii si asociat unic. Ce acte si ce demersuri trebuie facute in solutionarea acestei probleme? Trebuie sa obtina NIF daca e cetatean strain? Mentionez ca societatea are sediul social pe teritoriul tarii noastre........si se poate desemna o persoana care sa se ocupe de toate fara a fi nevoit cetateanul german sa se deplaseze in tara?


va multumesc!

2 raspunsuri


la 10 Feb. 2016
Pentru a fi si administrator in societate, trebuie sa obtina nif, sa faca dovada rezidentei, sa se modifice actul constitutiv al firmei, specimen de semnatura la notar. Neprezentarea in tara este suplinita de un mandat general cu apostila fapt ce poate fi mai scump decat deplasarea.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Feb. 2016
va multumesc frumos!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x