Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Ce impozite se platesc in cazul unui contract de prestari servicii?

Firma a incheiat un contract de prestari-servicii pentru o luna cu o persoana fizica, respectiv in zidar in vederea repararii si amenajarii spatiului.Se intocmeste stat de plata ?Se platesc toate impozitele aferente salariilor inclusiv cele la bugetul asigurarilor sociale ?Este posibil ca persoana fizica sa-si achite impozitele ( care?).Va multumesc anticipat.
Adaugata in   ANAF si MFP Impozite

2 raspunsuri


la 18 Nov. 2014
Daca contractul are forma unui contract de colaborare se platesc taxele si impozitul conform statului, cu retinere la sursa, iar daca persoana fizica este inregistrata fiscal, poate emite o factura si impozitele il privesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Nov. 2014
Buna ziua. Daca persoana este salariata(in alta parte)sau pensionara,nu-i opriti decat sanatatea si impozitul. Daca persoana nu este nici salariata in alta parte,nici nu are statutul de pensionar,opriti somaj,pensii,sanatate si impozit. In ceea ce priveste taxele angajatorului,nu se opreste nimic. Avand in vedere cele prevazute mai sus,persoana trebuie sa va dea o declaratie pe propria raspundere cu privire la statutul sau de pensionar/salariat.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x