Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Care sunt riscurile nedepunerii declaratiei 092

Nu am depus declaratia 092 de schimbarea a vectorului fiscal in termenul legal,respectiv pana la 07.07.2014,ca urmare a unei achizitii intracomunitare din luna iunie.
O pot depune acum ? Ce amenda se plateste si ce se poate face pentru a nu plati amenda,fiind prima abatere?
Pot depune lunar decontul de TVA si declaratia 394 daca nu am depus 092?

1 raspuns


la 20 Aug. 2014
Formularul 092 este cel corespunzator Declaratiei de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania. Firmele care depasesc termenul risca amenzi cuprinse intre 1.000 si 5.000 de lei, in timp ce pentru persoanele fizice amenda este ceva mai mica, fiind cuprinsa intre 500 si 1.000 de lei. Acesta trebuie depus de contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA care utilizeaza ca perioada fiscala trimestrul calendaristic si care au efectuat o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, fiind astfel obligati sa-si modifice perioada fiscala, devenind platitori de TVA lunar. ANAF preciza recent ca aceasta declaratie se depune atat de persoanele juridice, cat si de persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii liberale.Formularul 092 trebuie depus la organul fiscal competent (unde persoana impozabila are domiciliul fiscal sau unde este inregistrata ca platitoare de taxe si impozite), in termen de maximum 5 zile lucratoare de la finele lunii in care intervine exigibilitatea achizitiei intracomunitare. In concluzie trebuie depus formularul 092 pentru a putea depune lunar formularele 300 si 394.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x