Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Care sunt conditiile legale pentru un Punct de lucru si sediu social ?

Buna ziua.
O societate cu sediu si punct de lucru poate avea CIF-uri diferite ,( unul pentru sediu si celalalt pentru punct de lucru) , daca punctul de lucru nu are minim 5 angajati , este obligatorie aceasta conditie? E posibil ca unul dintre ele sa fie platitor de tva si celalat nu , in acelasi timp?
Multumesc frumos.
Adaugata in   ANAF si MFP Fscalitate

1 raspuns


la 09 Sep. 2014
O societate poate desfasura activitatea la sediul social sau la punctele de lucru. Punctele de lucru trebuie declarate in termenul legal de 30 de zile prin cererea de mentiuni. In cazul in care societatea desfasoara activitate cu nu numar de angajati stabiliti prin prevederile Codului fiscal la punctul de lucru, sau acesta are independenta decizionala in calitate de filiala sau sucursala se solicita CIF separat de sediu. Chiar daca sunteti in situatia ca societatea sa desfasoare activitate la sediu si la punctele de lucru cu CIF separat, din punct de vedere juridic, societatea are o singura identitate fiscala, deci nu poate sa fie inregistrata in scop de TVA doar pentru sediu sau doar pentru punctul de lucru pentru ca raportarile contabile se fac ca locatie la sediul societatii, unde se tine si contabilitatea.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x