Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Bon Avans marfa si storno bon avans

Buna ziua,
Ajutati-ma in urmatoarea problema.
Casa de marcat Datect MB55b este conectata la calculator. Vine clientul ii iau avans pt un produs si in momentul cand se va livra bunul ii fac alt bon cu produsul livrat si o pozitie pe acelasi bon cu storno avans. Este corect ? Casa de marcat nu imi scrie pe bon storno avans ci discount. Din cate am citit nu este corect sa apara discount.
Dar vreau sa stiu daca este corect sa se emita bon avans si bon cu storno avans si produsele livrate, suma totala dp bon fiind pe + nu cu 0 sau - (-) .
Adaugata in   ANAF si MFP

3 raspunsuri


la 09 Iun. 2017
Aplicarea sistemului cu avans si plata finala se aplica la factura. In cazul emiterii bonului fiscal acesta inregistreaza vanzarea produsului si incasarea acestuia. Nu este corect sa stornati o incasare decat daca este cauzata de o eroare. Va propun sa inregistrati vanzare cu plata partiala ( ex. 50% se inregistreaza 0,5 la cantitate) si sa faceti un contract de custodie pri care sa specificati ca aveti in gestiune produsul pana la plata integrala, cu gestiune separata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 09 Iun. 2017
si daca nu am produsul pe stoc? factura cu chitanta catre persoana fizica nu este in regula...bon avans nu este in regula..cum procedez?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 09 Iun. 2017
Se incaseaza ca plata partiala iar la momentul livrarii se achita diferenta. Va trebuie comanda de la client pentru produsul respectiv.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x