Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Asigurari sociale

Buna seara!

As dori sa ma interesez care sunt pasii de urmat pentru a-mi incheia contracte de asigurari sociale, mai exact pensie, sanatate, somaj, impozit, dat fiind ca deocamdata nu sunt angajata cu contract de munca, banii pe care ii primesc sunt sub forma de contract de prestari servicii.
Va multumesc.
Adaugata in   ANAF si MFP

1 raspuns


la 14 Oct. 2013
Buna ziua, Chiar si in cazul contractelor de prestari servicii puteti opta pentru retinerea la sursa a impozitului in valoare de 16% si a celorlalte contributii sociale, asta in cazul in care nu aveti un Contract individual de munca. Daca vreti sa incheiati contracte individuale pentru asigurarile socale, cel mai bine ar fi sa va adresati: - Casei de sanatate a sectorului de care apartineti - Agentiei de somaj a sectorului de care apartineti - Casei de pensii Se pot asigura în sistemul public de pensii, pe baza de contract de asigurare sociala, in conditiile Legii nr. 263/2010, avocatii, personalul clerical si cel asimilat din cadrul cultelor recunoscute prin lege, neintegrate in sistemul public, precum si orice persoană care doreste ss se asigure, respectiv ss isi completeze venitul asigurat. Actele necesare: 1.Contractul de asigurare sociala 2.copie BI sau CI 3.dosar de incopciat 4.declaratie pe propie raspundere (cum ca persoana care doreste sa se asigure nu este persoana fizica autorizata sa desfasoare activitati independente) Baza lunara de calcul a contributiei de asigurari sociale pentru asigurati cu contract de asigurare o constituie venitul lunar asigurat, inscris in contractul de asigurare sociala, dar nu mai putin decat suma reprezentand 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si nici mai mult de 5 ori valoarea acestuia. Venitul asigurat inscris in contractul de asigurare sociala poate fi modificat prin incheierea unui act aditional la contractul de asigurare sociala.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x