Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

TVA piese de schimb Olanda

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie:

· Contract cu un client local cu livrare de piese de schimb in OLANDA;
Firma A inregistrata in scopuri de TVA in Romania cumpara piese de schimb de la o firma inregistrata in scopuri de TVA in Germania si le factureaza aceste piese firmei B din Romania care este si ea inregistrata in scopuri de TVA. Piesele de schimb ajung direct in Olanda (pe o nava) din Germania.
· Piesele de schimb au fost cumparate de firma din Romania de la o firma din Germania si livrate de firma din Germania direct utilizatorului final in Olanda.

Pe factura emisa de firma din Germania catre firma din Romania s-au inscris codurile :

- Al firmei din Romania cu RO ( trebuia sa avem cod de Olanda? Nu am mai avut asemenea caz.)

- Al firmei din Germania cu DE

Iar marfurile au fost livrate in Olanda (pe o nava).

Acum trebuie sa emitem factura locala cu TVA la clientul din Romania.

Nu stiu daca este corect cum s-a emis factura de AIC din Germania cu cod RO si livrare directa in Olanda (sau trebuia sa aiba firma din Romania cod de Olanda? )

- Nu stiu daca trebuie sa emit factura clientului roman cu TVA romanesc in conditia in care bunurile nu au ajuns in Romania ?

Multumesc mult in avans.

O zi buna,

Nina Dobre
Adaugata in   TVA

2 raspunsuri


la 15 Feb. 2013
1. Firma A inregistrata in scopuri de TVA in Romania cumpara piese de schimb de la o firma inregistrata in scopuri de TVA in Germania. Locul livrarii intracomunitare: Germania (statul membru UE unde începe transportul).In principiu, livrarea intracomunitara este scutita de TVA. Factura primita de la furnizorul din Germania catre societatea dvs. trebuia emisa fara TVA, ambele firme avand coduri valide de TVA. Societatea dvs. realizeaza o achizitie intracomunitara, factura fiind intocmita corect de societatea din Germania (si-a trecut codul valid de TVA care are in fata DE). 2. Firma A inregistrata in scopuri de TVA in Romania factureaza aceste piese firmei B din Romania care este si ea inregistrata in scopuri de TVA. Piesele de schimb ajung direct in Olanda (pe o nava) din Germania. Dvs. urmeaza sa emiteti factura catre societatea din Romania cu TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Feb. 2013
Buna ziua, Multumesc pentru raspuns, dar nu cred ca factura emisa de firma A catre firma B, ambele inregistrate in scopuri de TVA in Romania ar trebui emisa cu TVA pentru ca in Codul Fiscal scrie la art 126 alin 1 ca: Art. 126. - (1) Din punct de vedere al taxei sunt operaţiuni impozabile în România cele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: b) locul de livrare a bunurilor sau de prestare a serviciilor este considerat a fi în România, în conformitate cu prevederile art. 132 şi 133; Deci nu este indeplinita conditia de livrare pe teritoriul Romaniei. Multumesc
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x