Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

TVA pentru prestari intracomunitare de servicii

Buna ziua, firma noastra este inregistrata in scop de TVA si presteaza servicii de cazare pentru o firma din Franta. Cum trebuie inregistrata factura: cu TVA sau fara? Tin sa precizez ca nu stiu daca firma respectiva din Franta este sau nu inregistrata in scop de TVA acolo. Si trebuie trecuta si in declaratia 390?
Este obligatoriu ca factura sa se faca in euro sau se poate face si in lei?

Va multumesc.
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 19 Feb. 2013
Buna ziua, Incepand cu anul 2013, facturile trebuie sa contina: •mentiunea «TVA la incasare», in cazul in care exigibilitatea TVA intervine la data incasarii contravalorii integrale sau partiale a livrarii de bunuri ori a prestarii de servicii; •mentiunea «taxare inversa», in cazul in care clientul este persoana obligata la plata TVA; •mentiunea «autofactura», in cazul in care factura este emisa de beneficiar in numele si in contul furnizorului; •daca se aplica unul dintre regimurile speciale pentru bunuri second-hand, opere de arta, obiecte de colectie si antichitati, una dintre mentiunile «regimul marjei - bunuri second-hand», «regimul marjei - opere de arta» sau «regimul marjei - obiecte de colectie si antichitati», dupa caz; Sumele indicate pe factura se pot exprima in orice moneda cu conditia ca valoarea TVA colectata sa fie exprimata in lei. In situatia in care valoarea taxei colectate este exprimata intr-o alta moneda, aceasta va fi convertita in lei utilizand cursul de schimb prevazut la art. 1391, si anume ultimul curs de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei sau ultimul curs de schimb publicat de Banca Centrala Europeana ori cursul de schimb utilizat de banca prin care se efectueaza decontarile, valabil la data la care intervine exigibilitatea taxei pentru operatiunea in cauza. Potrivit OG nr. 15/2012 persoana impozabila trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar, in urmatoarele situatii: •pentru livrarile de bunuri sau prestarile de servicii efectuate (cu exceptia operatiunilor scutite fara drept de deducere a taxei prevazute la art. 141 alin. (1) si (2) din Codul fiscal); •pentru fiecare vanzare la distanta pe care a efectuat-o, in conditiile art. 132 alin. (2) si (3) din Codul fiscal; •pentru livrarile intracomunitare de bunuri efectuate in conditiile art. 143 alin. (2) lit. a)-c)din Codul fiscal; •pentru orice avans incasat in legatura livrarile de bunuri/ prestarile de servicii efectuate sau cu vanzarile la distanta efectuate (cu exceptia operatiunilor scutite fara drept de deducere a taxei prevazute la art. 141 alin. (1) si (2) din Codul fiscal).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x