Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

TVA la servicii prestate din Romania unui stat din UE nevalidat pe VIES

Societatea din Romania inregistrata in scop de TVA, inscrisa in ROI, presteaza servicii unei societati din Spania nevalidata pe VIES, constand in gasirea de clienti in Romania carora socoetatea din Spania sa le vanda materiale.Serviciile prestate sunt lunare incepand cu februarie 2014.
Am primit INFORMACIÓN DE LA PRESENTACIÓN DE LA DECLARACIÓN prin care societatea spaniola solicita inregistrarea in ROI in noiembrie 2013.
Conform normelor art.133(13)(9)b:
Dacă nu dispune de informaţii contrare, prestatorul poate considera că un client stabilit în Comunitate are statutul de persoană impozabilă:
b) atunci când beneficiarul nu a primit încă un cod individual de înregistrare în scopuri de TVA, însă îl informează pe prestator că a depus o cerere în acest sens, şi dacă prestatorul obţine orice altă dovadă care demonstrează că clientul este o persoană impozabilă sau o persoană juridică neimpozabilă care trebuie să fie înregistrată în scopuri de TVA, precum şi dacă efectuează o verificare la un nivel rezonabil a exactităţii informaţiilor furnizate de client, pe baza procedurilor de securitate comerciale normale, cum ar fi cele legate de verificarea identităţii ori a plăţii.
Dacă nu dispune de informaţii contrare, prestatorul poate considera că un client stabilit în Comunitate are statutul de persoană neimpozabilă atunci când demonstrează că acel client nu i-a comunicat codul său individual de înregistrare în scopuri de TVA, aplicându-se celelalte reguli prevăzute de art. 133 din Codul fiscal, în funcţie de natura serviciului.

Facturile au fost intocmite fara TVA ,conform regulii gererale B2B, fiind considerate prestare intracomunitara de servicii si incasate integral.

Am considerat faptul ca au fost incasate integral ca fiind "verificarea platii".

Cum trebuie procedat in aceasta situatie pentru a fii corect si legal?



1 raspuns


la 06 Oct. 2014
Serviciile prestate de firma romana sunt considerate servicii intracomunitare si se supun regulilor de simplificare prevazute de Codul fiscal. De la societatea comunitara trebuia sa aveti date privind inregistrarea in scopuri de TVA, cu prezentarea codului de TVA, nu inregistrarea in ROI din Spania, desi aceasta inregistrare presupune si o inregistrare in scopuri de TVA. In cazul in care aceasta nu are un cod valid de TVA nu este problema dumneavoastra, ci este a beneficiarului care va apela la taxarea inversa.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x