Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

tva cheltuiala deductibila?

Am un pfa platitor de tva lunar. Tva-ul este o cheltuiala deductibila?Din lege,la capitolul cheltuieli deductibile, ar reiesi ca tva-ul este cheltuiala deductibila ,, impozite si taxe, altele decat impozitul pe venit".Prin urmare tva-ul este o taxa ,deci o putem socoti deductibila?

Va multumesc!
Adaugata in   TVA

2 raspunsuri


la 21 Dec. 2011
In conformitate cu art. 48 Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activitÄ???i independente, determinat pe baza contabilitÄ???ii ??n partidÄ? simplÄ?, alin. 5 lit. j din Codul fiscal, "cheltuielile reprezentand contributii sociale obligatorii pentru [...] contribuabili" sunt cheltuieli deductibile la calculul venitului net din activitati independente.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 22 Dec. 2011
Total eronat ! Tva-ul nu este o cheltuiala. Se evidentiaza in jurnalele de cumparari si vanzari,iar la sfarsitul lunii se completeaza decontul de TVA declaratia 300, si in functie de cumparari si vanzari este de plata s-au de recuperat .
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x