Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

TVA Achizitie Masini Second Hand Germania

Buna ziua!Vreau sa infiintez o firma cu profilul Comert cu autoturisme si autovehicule usoare sub 3.5tone si vreau sa achizitionez masini second hand din Germania.
Daca as cumpara masina din Germania la pretul netto , cat se plateste tva in tara?
Am inteles ca s-ar plati doar 24% din marja de profit?Este adevarat sau...

Multumesc
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 07 Oct. 2013
Persoana juridica inregistrata in scopuri de TVA care cumpara autoturisme „second-hand” din alte state membre va datora TVA in Romania. TVA datorata nu va fi platita efectiv, ci se va aplica mecanismul taxarii inverse conform art. 157 din Codul fiscal In ceea ce priveste vanzarea, daca nu se opteaza pentru regimul special al bunurilor second hand (art. 152 din Codul fiscal) se aplica regimul normal de TVA . Prin urmare, in cazul livrarilor locale de autoturisme va fi aplicata cota de 24% TVA la intregul pret de vanzare, In cazul in care se opteaza pentru regimul special de TVA , atunci aplicarea TVA (24%) se face numai asupra diferentei dintre pretul de vanzare si costul de achizitie (diferenta denumita marja de profit).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x