Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

TVA. Achizitie intracomunitara

O societate neplatitoare de TVA in luna martie are o achizitie intracomunitara. Ea trebuie sa se inregistreze in luna urmatoare ca platitoare.
Ce documente trebuie intocmite in acest sens si pana la ce data pot fi depuse?

2 raspunsuri


la 26 Mar. 2013
In cazul in care valoarea achizitiei intracomunitare de bunuri depaseste 10.000 euro, societatea este obligata sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA pentru achizitii intracomunitare de bunuri conform art. 153.1 din Codul fiscal, inainte de efectuarea achizitiei. Totodata, societatea trebuie sa se inregistreze in Registrul operatorilor intracomunitari. Ulterior aveti obligatia sa depuneti formularul 301 „Decont special de TVA” si formularul 390 „Declaratie recapitulativa” .
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Mar. 2013
Referitor la aceasta intrebare eu as completa urmatoarele: 1. se depune decontul de TVA 300, nu 301 daca achizitia depaseste 10.000 euro si daca va inregistrati in scopuri de TVA conform art.153 2. se depune declaratia 010 penru modificarea vectorului fiscal-solicitarea inregistrarii in scopuri de TVA, iar perioda fiscala pentru decontul si plata TVA  -lunar conform art..156 6^1 pentru persoana impozabila care efectueaza o operatie intracomunitara.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x