Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

SRL neplatitor de TVA, facturare pentru persoana fizica din SUA

Buna ziua,

Reprezint un SRL (microintreprindere) care, printre altele, realizeaza software la comanda (cod CAEN 6201). Pentru clientii din UE ne-am inscris in ROI dar avem un client in SUA si nu stiu cum se factureaza / ce obligatii am.
Cum s-ar schimba situatia pentru un client persoana juridica din SUA?

Multumesc!

2 raspunsuri


la 21 Dec. 2014
Conform prevederilor HG 44/2004, furnizarea de programe informatice software standard pe discheta sau pe un alt purtator de date, insotita de licenta obisnuita care interzice copierea si distribuirea acestuia si care permite doar instalarea sa pe un anumit numar de statii de lucru, care este egal cu numarul de dischete sau de alte suporturi purtatoare de date furnizate,constituie livrare de bunuri. Din punct de vedere fiscal, pentru livrarea de produse informatice din Romania catre o tara necomunitara se va face factura fara TVA si se va inscrie mentiunea -scutit cu drept de deducere, conform art.143 din Codul Fiscal. Documentele necesare pentru justificarea scutirii mentionate in OMEF 2421/2007.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Ian. 2015
Multumesc pentru raspuns! Eu scriu programul conform contractului cu persoana din afara. La finalizarea cntractului si plata integrala toate drepturile asupra programului sunt transferate clientului. Clientul poate face ce vrea cu el, inclusiv sa-l revanda. Schimba asta cu ceva raspunsul? Multumesc inca o data!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x