Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

regimul special de scutire tva

Buna ziua!
Am un PFA salan de coafor si am evidenta in sistem real, neplatitoare de TVA. Doresc sa cumpar produse de afara prin regimul special de scutire deoarece nu voi depasii 10.000 eur/an.
Cei de la finante mi-au spus ca pot face achizitii intracomunitare prin regimul special de scutire doar ocazional, de cel mult 2 ori pe an.
Exista aceasta prevedere undeva? Nu am gasit in codul fiscal

Va multumesc!
Adaugata in   TVA TVA

2 raspunsuri


la 28 Nov. 2013
Conform prevederilor art. 153^1 alin. (1) lit. a) din codul fiscal, persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania si persoana juridica neimpozabila stabilita in Romania, neinregistrate si care nu au obligatia sa se inregistreze conform art. 153 si care nu sunt deja inregistrate conform lit. b) sau c) sau alin. (2), care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA conform acestui articol, inainte de efectuarea achizitiei intracomunitare, daca valoarea achizitiei intracomunitare respective depaseste plafonul pentru achizitii intracomunitare in anul calendaristic in care are loc achizitia intracomunitara. (plafonul 10000 euro). Asadar in cazul in care nu se depaseste plafonul de 10000 euro, nu aveti obligatia inregistrarii in scopuri de TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Nov. 2013
si cum inregistrez factura de la furnizorul extern daca nu am cod de TVA? nu se acorda regimul special de scutire pe baza codului de TVA care se foloseste doar pentru operatiunile din afara????
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x