Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Regim TVA

Buna ziua.
O societate A din Romania, achizitioneaza produse de la Furnizorul B din Austria, bunuri pe care le vinde unei societati C tot din Austria. Produsele vor fi livrate de catre furnizorul B direct clientului C in Austria. Produsele nu vor ajunge pe teritoriul Romaniei. Toate cele 3 societati sunt inregistrate in scopuri de TVA in tarile unde isi au sediul. Va rog sa imi spuneti care este regimul TVA pentru:

-achizitia de la Furnizorul B;
-livrare produselor de catre societatea A din Romania catre clientul C din Austria.

Va multumesc
Adaugata in   TVA Achizitii Livrari bunuri

2 raspunsuri


la 03 Dec. 2012
achizitia de la furnizorul B- acesta va emite factura fara TVA livrare catre clientul C- se va emite catre acesta factura fara TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Dec. 2012
NU este ok daca le cumparati din Austria si le vindeti tot in Austria, pt ca va trebui sa va inregistrati in scopuri de TVA in Austria.Nu cred ca furnizorul din Austria va emite factura fara TVA doar pentru simplul fapt ca aveti cod valid de TVA, pentru ca nu va putea face dovada ca bunurile au parasit teritoriul tarii. Ganditi-va la situatia in care d-vs aveti un client din UE, cu cod valid de TVA, caruia ii facturati mf, iar apoi acesta o revinde unui client din RO; mf plecand de la d-vs, catre clientul final(adica tot din RO).Daca d-vs nu pueti face dovada ca mf a parasit teritoriul tarii(cu un CMR confirmat , de ex, de catre cumparatorul revanzator din UE), in cazul unui eventual control veti fi pus sa coletati TVA pt contravaloarea facturii respective, intrucat ea nu va fi considerata livrare intracomunitara.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x