Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Refacturare transport international

Buna ziua,

O firma cumpara bilete de avion pe ruta Bucuresti-Munchen de la o firma din UE, achizitie care este scutita de TVA si o declara ca atare.
Aceste bilete de avion le refactureaza (aceeasi suma) firmei din Austria care suporta aceste costuri.
Care este regimul TVA si cum se declara aceasta factura in 300 si in 390?

Multumesc,
Norita Popescu
Adaugata in   TVA

3 raspunsuri


la 22 Mar. 2013
In masura in care societatea A detine documentele de achizitie (factura, biletele de avion) prin care poate justifica natura transportului, atunci prin intermediul structurii de comisionar puteti aplica scutirea de TVA si refactura aceste cheltuieli fara TVA in regim de scutire.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 22 Mar. 2013
Multumesc pentru raspuns, se declara in 300 la rd 3 sau la randul 14? In 390 nu se declara deloc. Multumesc, Norita Popescu
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Mar. 2013
Buna ziua, Se declara in Randul 3 – se inscriu informatiile preluate din jurnalul de vanzari*), privind baza de impozitare pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii care nu sunt impozabile in Romania pentru ca nu au locul livrarii/prestarii stabilit, conform art. 132 si 133 din Codul fiscal, in Romania, precum si pentru livrarile intracomunitare de bunuri, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b) si c) din Codul fiscal, pentru care exigibilitatea taxei intervine in perioada de raportare**), inclusiv sumele din facturile pentru incasari de avansuri partiale pentru livrarile intracomunitare de bunuri, scutite. De asemenea, se inscriu orice regularizari ulterioare, cu exceptia celor referitoare la serviciile intracomunitare care se inscriu la randurile 4 si 8.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x