Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Recuperare TVA achitata in Germania

O societate cu sediul in Romania, inregistrata ca platitor de TVA a achizitionat un autovehicul din Germania fara sa se fi inregistrat in ROI in prealabil. Deoarece nu a prezentat un cod valid de TVA, furnizorul a intocmit factura cu TVA 19%, valoarea facturii inclusiv TVA fiind de 9300 euro. In aceste conditii care sunt obligatiile declarative vis-a-vis de aceasta tranzactie? Se poate recupera TVA de la statul German si cum anume?
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 24 Aug. 2013
Consultati Ordinul nr.3/2010 pentru pentru aprobarea Procedurii de primire a cererilor de rambursare a TVA achitate de catre persoanele impozabile stabilite in Romania pentru importuri si achizitii, si DIRECTIVA 2008/9/CE A CONSILIULUI din 12 februarie 2008 de stabilire a normelor detaliate privind rambursarea taxei pe valoare adaugata, prevazuta in Directiva 2006/112/CE, catre persoane impozabile stabilite in alt stat membru decat statul membru de rambursare. Pentru rambursare se depune Cererea de rambursare a TVA pentru persoanele impozabile stabilite in Romania, formular 318. Cererea se depune de către persoanele impozabile stabilite în România, pentru rambursarea TVA achitate de acestea pentru bunurile mobile care le-au fost livrate sau serviciile care au fost prestate în beneficiul lor în statul membru în care taxa a fost încasată, precum şi a taxei achitate pentru importul bunurilor în respectivul stat membru. Cererea se depune până cel târziu la data de 30 septembrie a anului calendaristic care urmează perioadei de rambursare. Cererea se completează în format electronic şi se înaintează, pe cale electronică, organului fiscal competent din România, prin intermediul portalului electronic pus la dispoziţie de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Formatul electronic al cererii se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de ANAF. Programul poate fi descărcat de la adresa www.anaf.ro "Declaraţii electronice".
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x