Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Recuperare RO

Sunt o firma de transport international de marfa si nu am avut activitate o perioada de vreo 2 ani si prin lege articolul 153 alineat 9 litera e mi-a fost retras RO si am devenit neplatitor de TVA.
Am vrut sa incep activitatea si am inscris 2 camioane aduse din Italia nestiind ca eu nu mai sunt platitor de TVA.
Am intrebat la Finante si mi s-a spus ca pot recupera un RO "special" cu care voi fi inregistrat in Registrul Operatorilor Intracomunitari ca sa pot desfasura activitati intracomunitare, dar ca sa redevin platitor de TVA nu s-ar putea niciodata.
Mi s-a sugerat sa inchid firma si sa redeschid alta, dar ce fac ca eu deja am 2 camioane. Cum as putea sa nu platesc TVA?si daca inchid firma ce fac cu cele 2 camioane pentru ca va trebui sa le vand pentru care voi plati din nou TVA.
Mi s-a spus sa fac un memeoriu justificativ la ANAF si sa-mi recuperez RO. Chiar as putea sa redevin platitor de TVA?
Pentru ca as depasi plafonul de 65000 euro, dar ce se intampla pana voi depasi acest plafon ca eu as vrea sa mai aduc din Italia in Romania cateva camioane.
Care credeti ca ar fi o solutie? Daca as deschide o alta firma si cele 2 ar fuziona? Ce se intampla? Sau ma complic mai rau?
Sau inchid firma si merg pe o alta noua?
Va multumesc

1 raspuns


la 04 Iul. 2013
Buna seara, Asa cum ati spus in intrebarea dumneavostra, deveniti platitor de TVA daca depasiti plafonul de 65000euro. Poate ca ar fi bine sa incercati si cu Memoriul Justificatif depus la ANAF, asa cum ati fost sfatuita, inainte sa va ganditi sa inchideti firma si sa deschideti alta
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x