Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

rectificare decont special tva

Buna ziua,
in cazul unei societati care a facut achizitii intracomunitate care a avut cod valid de tva numai pentru intracomunitare si care a platit tva-ul pentru achizitii se poate sa faca rectificative la decontul de tva si sa ceara compensarea tva-ului platit pana la suma de 10000 euro?
Adaugata in   TVA

2 raspunsuri


la 22 Iul. 2015
Pentru cazul in care aveti achizitii intracomunitare, aveti dreptul sa comunicati codul de tva furnizorului pentru a primi factura fara taxa, urmand sa aplicati taxarea inversa. Faptul ca ati achitat factura cu tva acceptand conditia furnizorului, nu poate fi rectificata decat daca furnizorul va emite o alta factura cu taxare inversa.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Iul. 2015
Conform instructiunilor de completare a D301, se pot depune declaratii rectificative. Dar sa aveti in vedere faptul ca daca rectificati o D301 si la luna respectiva aveti si o D390, si la D390 depuse va trebui sa depuneti rectificative. Daca aveti mai multe luni de rectificative, la D390 va recomand sa le rectificati pe toate o data, pentru a nu plati amenzi successive. Legat de compensarea Tva, probabil va referiti ca dupa rectificari veti avea Tva de recuperat. Compensarea Tva platit in plus cu alte obligatii se face cu cerere depusa la fisc, dar cel mai probabil va fi cu control fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x