Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Platesc TVA pentru facturile retur cu minus?

Buna ziua! Va rog din suflet sa ma lamuriti.Am inchis magazinul si am dat marfa retur. Mi s-a facturat cu minus.Acum eu trebuie sa platesc la stat TVA aferent acelor facturi cu minus.Eu cred ca e o gresala a contabilei. In situatia in care pe ultimile 2 trimestre eu aveam de recuperat TVA.Nu inteleg de ce trebuie sa platesc la stat TVA pe marfa nevanduta,care a fost stornata, scazuta cu factura de minus.Exista vreo rectificativa pentru astfel de situatii? Multumesc din suflet si astept un raspuns. Mai am de introdus facturi tot pe minus si mi-a spus contabila ca si ptr acelea va trebui sa platesc TVA la stat.Nu inteleg? nu are logica.multumesc inca o data.
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 08 Feb. 2012
In momentul achizitiei de marfa a-ti dedus TVA-ul respectiv a-ti avut de recuperat Inregistrarea in contabilitatea dvs. %=401 371 4426 In cazul in care a-ti returnat marfa, furnizorul a emis fatura storno. TVA-ul dedus initial, se transforma in TVA de plata. Inregistrarea in contabilitatea dvs. se efectueaza aceeasi inregistrare sus mentionata, dar cu semnul minus.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x