Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Modificare destinatie cladire construita

Firma a construit (2013-2014 ) o casa pt sediu si activitatile ei: a socotit-o investitie in curs - deci nu a afectat cheltuielile si a dedus integral TVA . Intrucit situatia firmei s-a modificat se considera ca investitia facuta nu ii mai foloseste si doreste sa vinda respectiva casa pt a recupera cel putin sumele cheltuite (nu a amortizat nimic intrucit abia acum se termina constructia).
Va rog tratament contabil si fiscal din pct de vedere impozit si TVA

Va multumesc anticipat
Cu stima

1 raspuns


la 14 Apr. 2014
In cazul in care societatea dvs. detine cladirea in care isi are sediul, aceasta va suporta cheltuielile cu amenajarea cladirii. Cheltuielile efectuate cu aceasta ocazie vor fi inregistrate in contul 231, treptat, pe masura efectuarii acestora. Nota contabila pentru achizitiile de materiale este urmatoarea: %=401 231 4426 plata furnizorilor 401=5121/5311 La terminarea lucrarilor se va proceda la receptia lucrarii printr-un proces verbal. La data receptiei lucrarilor, amenajarile in curs vor fi trecute in valoarea de inventar a cladiri prin nota contabila 212 analitic=231 (va creste valoarea de inventar a cladirii) Aveti in vedere si faptul ca aceasta valoare va trebui declarata la directia de impozite si taxe locale, in termen de 30 de zile de la data receptiei finale a lucrarilor. Conform prevederilor art. 141 alin. 2 lit. f din Codul fiscal, vanzarea de constructii si terenuri este scutita de TVA CU EXCEPTIA vanzarilor de constructii noi si de terenuri construibile. O constructie este considerata noua , de la data primei ocupari, care coincide cu data procesului verbal de receptie, pana la data de 31 decembrie a anului urmator. Asadar, facturati cu TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x