Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Microintreprindere,probleme legate de deducerea cheltuielilor

Buna seara,

Sunt noua in acest domeniu si am cateva nelamuriri pentru care sper sa primesc raspunsuri de la d-voastra.
1.o microintreprindere, platitoare de TVA, cum isi va inregistra cheltuielile cu combustibilul, piese de schimb si alte cheltuieli? Stiu ca la calculul impozitului pe venit nu se iau in considerare cheltuielile dar,in rest?Se inregistreaza ca la o firma platitoare de impozit pe profit???

2.societatea are un buldoexcavator cu care presteaza servicii de sapare santuri,fundatii,etc.Alimentarea acestuia se face pe baza de bon fiscal...TVA-ul este deductibil 100% in acest caz???Trebuie mentionat pe bonul fiscal altceva in afara de CUI-ul firmei???
Trebuie emis vreun act justificativ,gen faie de parcurs sau ceva???

3.pe langa buldoexcavator societatea are si o masina folosita atat in folosul firmei (deplasarea la pct.de lucru) cat si in interes personal.In acest caz cheluielile cu combustibilul,piesele de schimb,etc sunt deductibile in proportie de 50%???
Imi puteti spune, va rog, care ar fi inregistrarea contabila a unui bon de combustibil in valoare de 100 lei cu TVA inclus???

Multumesc

3 raspunsuri


la 19 Ian. 2016
Si in cazul microintreprinderii trebuie sa aveti in vedere deductibilitatea cheltuielilor cu autovehiculele, chiar daca fiscal nu este afectata firma fiind impozitata la cifra de afaceri dar in cazul depasirii plafonului trebuie sa recalculati impozitul. Oricum, rezultatul economic este diferit de cel fiscal. Pentru alimentatea cu combustibil bonul fiscal este deductibil daca are inscris codul fiscal al beneficiarului si nu are o valoare mai mare de 100 euro, caz pentru care este necesara si factura. Pentru autoturismul care nu este folosit integral in scop economic se deduc cheltuielile la 50% fara sa fie necesara foaia de parcurs.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 19 Ian. 2016
Luna trecuta am inregistrat facturile de combustibil, piese de schimb si alte cheltuieli avute de firma, ca la o firma platitoare de impozit pe profit, adica am dedus TVA-ul si am inregistrat pe cheltuieli deductibile si nedeductibile. Insa, ieri am citi undeva ca, in cazul microintreprinderilor, cheltuielile sunt nedeductibile si...m-am speriat
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 19 Ian. 2016
Cheltuielile sunt inregistrate ca deductibile sau nedeductibile conform incadrarii cheltuielii si a bazei legale, acestea influentand situatiile financiare. Microintreprinderile au o fiscalitate diferita dar modul de inregistrare a cheltuielilor este similar cu cel al platitorilor de impozit pe profit.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x