Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

livrare intracomunitara

Ajutati-ma cu o parere in ce priveste urmatoarea speta:
societatea a efectuat in luna noiembrie o livrare intracomunitara de bunuri aplicand art.143 alin.2 lit asi d,respectiv nu a colectat TVA in factura emisa.
Problema este ca nu am stiut ca societatea NU este inscrisa in ROI.
Am apucat sa depun declaratiile 390 si 300 si astfel am aflat acest lucru deoarece a fost mentionat pe recipisa D.390.
Ce este de facut in aceasta situatie.Cum pot sa repar avand in vedere ca am transmis deja declaratiile ? Pot trimite rectificativa pt.D.390 si sa anulez operatiunea ? Pot sa las D.300 asa cum am depus-o si in declaratia urmatoare sa inregistrez tva calectata pe regularizari?
sau o las totul asa si fac acum inregistrarea in ROI? ce risc?
Adaugata in   Studii de caz TVA

2 raspunsuri


la 19 Dec. 2013
Conform prevederilor art. 153^1 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal, persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania si persoana juridica neimpozabila stabilita in Romania, neinregistrate si care nu au obligatia sa se inregistreze conform art. 153 si care nu sunt deja inregistrate conform lit. b) sau c) sau alin. (2), care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA conform acestui articol, inainte de efectuarea achizitiei intracomunitare, daca valoarea achizitiei intracomunitare respective depaseste plafonul pentru achizitii intracomunitare in anul calendaristic in care are loc achizitia intracomunitara. (plafonul 10000 euro). In cazul in care nu depaseste plafonul, cumparatorul nu este obligat sa se inregistreze in Registrul Operatorilor Intracomunitari, nu este obligat nici sa se inregistreze in scopuri de TVA, nici sa depuna declaratiile 300 si 390.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 19 Dec. 2013
Va rog....nu e vorba de o achizitie,am efectuat o LIVRARE de marfuri, soc.nu e integistrata ROI, dar NU a colectat TVA ! a facut uz de art.143 (2) a,d ! Soc.este inregistrata TVA in Romania.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x