Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

inregistrare in scopuri de tva prin optiune

O societate poate opta pentru inregistrarea in scopuri de TVA ,urmand noua procedura intrata in vigoare in 2015 daca are obligatii fiscale neachitate ?
Multumesc.
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 14 Oct. 2015
Inregistrarea in scopuri de TVA se poate face optional, prin depunerea formularului 088, prin care organele fiscale vor evalua si analiza intentia si capacitatea persoanelor impozabile de a desfasura activitati economice care implica operatiuni taxabile si/sau scutite de TVA cu drept de deducere, precum si operatiuni pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainatate daca taxa ar fi deductibila in cazul in care aceste operatiuni ar avea locul in Romania, conform Ordinului ANAF 17/2015 Criteriile ce trebuie respectate pentru inregistrare sunt: firma nu trebuie sa se afle in situatia de a nu desfasura activitati economice in spatiul destinat sediului social si/sau sediilor secundare si nici in afara acestora; administratorii si asociatii nu au inscrise in cazierul fiscal infractiuni si/sau faptele prevazute la art. 2 alin. (2) lit. a) din OG nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal. Prin formularul 088 se evalueaza pe baza analizei efectuate de organele fiscale, intentia si capacitatea de a desfasura activitati economice care implica operatiuni taxabile si/sau scutite de TVA cu drept de deducere, precum si operatiuni pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainatate daca taxa ar fi deductibila in cazul in care aceste operatiuni ar avea locul in Romania. Nu este specificat un criteriu pentru acordatrea inregistrarii ca firma sa nu figureze cu obligatii fiscale neachitate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x