Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inchidere cont 4428

Buna ziua,
O societate a fost platitoare de TVA pana in 15.02.2012.
Cum inchid acest cont ?

Adaugata in   TVA

3 raspunsuri


la 16 Ian. 2013
Persoana impozabila care a solicitat scoaterea din evidenta are obligatia sa depuna ultimul decont de taxa prevazut la art. 156^2, indiferent de perioada fiscala aplicata conform art. 156^1, pana la data de 25 a lunii urmatoare celei in care a fost comunicata decizia de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA. in ultimul decont de taxa depus, persoanele impozabile au obligatia sa evidentieze valoarea rezultata ca urmare a efectuarii tuturor ajustarilor de taxa, conform prezentului titlu. Prin exceptie, persoanele impozabile care solicita in cursul anului 2012 scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA conform prezentului alineat nu au obligatia sa efectueze ajustarile de taxa corespunzatoare scoaterii din evidenta pentru bunurile/serviciile achizitionate pana la data de 30 septembrie 2011 inclusiv."
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Ian. 2013
O monografie contabila se poate?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Feb. 2013
Buna seara, Conturile 4426 si 4427 nu au sold in balanta ( la sfarsit de luna sau trimestru in functie de cum se plateste TVA) ele se inchid transferandu-si rulajul asupra conturilor 4423 si 4424, operatiune numita regularizarea TVA. Doar unul din cele doua conturi (4423, respectiv 4424) trebuie sa aiba sold final. Daca in balanta contul 4423 inregistreaza sold final creditor atunci firma are de plata suma respectiva catre stat. Daca insa in balanta avem sold final debitor al contului 4424, atunci avem de recuperat ca si TVA suma respectiva.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x