Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Facturi dpdv TVA

Am urmatoarea situatie:
Firma A din Franta vinde marfa firmei B din Italia care vinde mai departe marfa firmei C din Romania. Firma C din Romania are inchiriat un spatiu pentru depozitare la o firma D din Romania.
Marfa circula direct de la firma A din Franta la firma D din Romania, asa cum s-a stabilit in contractul de vanzare dintre firma A din Franta si firma B din Italia. Pe CMR apare stampila firmei D din Romania intrucat la depozitul acesteia s-a primit marfa, urmand ca firma C din Romania sa o ridice de aici.
Facturile circula asa: A - B (vanzare), B - C (vanzare), D - C (inchiriere depozit).
Cum trebuie intocmite facturile pt. fiecare d.p.d.v. al tva?
A mai avut cineva aceasta situatie?
Adaugata in   TVA

3 raspunsuri


la 04 Iul. 2012
A - B (vanzare) - factura fara TVA B - C (vanzare) - factura fara TVA (daca au coduri valide de TVA) D - C (inchiriere depozit) - factura fara TVA. Veniturile din chirii se incadreaza la operatiuni scutite fara drept de deducere a TVA asa cum rezulta din art. 141, alin. 2, lit. e. Totusi, se poate opta pentru aplicarea regimului normal de taxare prin depunerea laANAF a unei notificari in acest sens (facturare cu 24%). In cazul in care ati depus la ANAF o astfel de notificare pentru aplicarea regimului normal de taxare (24%), facturati cu TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Iul. 2012
Multumesc frumos pentru raspuns. Mai am totusi o nelamurire si anume: cum dovedeste firma C din Romania transportul? Mentionez ca acesta a fost platit si efectuat de firma A din Franta. CMR-ul a ajuns la firma D (depozit) din Romania. Firma D din Romania a expediat marfa la firma C din Romania (cumparator) cu aviz de expeditie si CMR, dar acestea nu justifica taxarea inversa pt. firma C.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Iul. 2012
Ce documente justificative trebuie sa detina fiecare firma? Rog raspuns urgent, multumesc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x