Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Facturi cu TVA la incasare

Buna ziua,
M-am inregistrat in luna ianuarie cu o factura de la un furnizor care aplica sistemul TVA la incasare si nu am achitat-o. Platesc TVA lunar. Cand se trece factura pe cheltuiala, in momentul efectuarii platii facturii respective?
Adaugata in   TVA

2 raspunsuri


la 19 Mar. 2013
Exigibilitatea taxei aferente contravalorii neincasate intervine in cea de-a 90-a zi calendaristica, de la data emiterii facturii, in cazul in care societatea aplica sistemul TVA la incasare nu a incasat contravaloarea integrala sau partiala a facturii de livrarii de bunuri ori a prestarii de servicii . Societatea care aplica sistemul de TVA la incasare, are obligatia sa deduca TVA din facturile de achizitii numai in momentul in care isi vor plati furnizorii, indiferent daca furnizorii sunt sau nu in sistemul TVA la incasare. In cazul dvs. exigibilitatea TVA intervine la plata facturii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Mar. 2013
Factura o treceti pe cheltuiala in luna ianuarie. In ce priveste TVA, este asa cum v-a raspuns d-na Teodora Munteanu. Sa faceti distinctie intre cheltuiala si TVA. La revedere.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x