Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Facturare cu sau fara TVA Romania-Italia

O societate cu sediul in Romania, infiintata in martie 2012 urmeaza sa factureze o prestare de serviciu unei societati platitoare de TVA din Italia. Avand in vedere ca societatea din Romania nu este platitoare de TVA si locul prestarii de servicii este in Romania, cum trebuie sa factureze cu TVA sau fara TVA. Trebuie sa se inregistreze in registrul operatorilor intracomunitari? si ce declaratii trebuie completate in acest caz?
Adaugata in   TVA

2 raspunsuri


la 12 Mar. 2012
1. Depuneti formularul 091 "Declaratie de inregistrare in scopuri de TVA/Declaratie de mentiuni pentru alte persoane care efectueaza achizitii intracomunitare sau pentru servicii " 2. Aveti obligatia sa va inscrieti in Registrul operatorilor intracomunitari la data inregistrarii ca platitori de TVA, daca doriti sa efectueze operatiuni intracomunitare. Completati formularul 095 â??Cerere de inregistrare in Registrul operatorilor intracomunitariâ? . 3. Depuneti 010 pentru modificarea vectorului fiscal. 4. aveti obligatia depunerii unui decont special de TVA 301 pentru declararea achizitiei intracomunitare respective, precum si declaratie recapitulativa 390.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Mar. 2012
Multumesc pentru raspuns.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x