Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Facturare arenda intre societati comerciale

O societate comerciala platitoare de TVA are incheiat cu o alta societate contract de arenda prin care se arendeaza o suprafata de pamant. La recoltare societatea trebuie sa primeasca 800kg grau la hectar sau contravaloarea produselor. Cum se va intocmi factura din punct de vedere TVA in cazul in care societatea doreste produsele (grau ) ; dar in cazul in care vrea contravaloarea produselor?
Adaugata in   TVA Arenda

1 raspuns


la 04 Iul. 2014
In cazul in care plata arendei celor 800 kg se va face in bani, se va stabili daca se va tine cont de preturile medii sau daca evaluarea se va face la pretul pietei, preturile medii fiind folosite doar la plata arendei in natura. Pretul mediu stabilit de consiliile judetene nu include TVA, acest pret fiind utilizat obligatoriu, doar pentru determinarea venitului brut impozabil al arendatorului pentru cantitatea pe care arendasul este obligat sa o plateasca in natura. Deci pretul mediu comunicat este un pret de referinta pentru zona teritoriala in care se afla terenul arendat, fiind utilizat numai in situatia in care arenda se plateste in natura. Din punctul de vedere al TVA, dupa caz, spre deosebire de pretul mediu comunicat care nu include TVA, pretul de livrare al bunurilor poate fi negociat inclusiv sau exclusiv TVA in situatia in care arendasul este o persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA care cunoaste faptul ca trebuie sa emita factura pentru bunurile livrate arendatorului drept plata in natura.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x