Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Diurna si TVA PFA inscris in ROI

Am o PFA inregistrata in ROI si prestez servicii intracomunitare pentru o firma din Germania, dar punctul de lucru este in Iraq. Factura catre firma germana o emit lunar fara TVA si o trimit in Germania.
Intrebare:trebuie sa platesc TVA din factura emisa?
A doua intrebare se refera la diurna.
Ca PFA, cu contract pentru prestari servicii in Iraq pentru firma germana, beneficiez de diurna? Diurna pentru Iraq este 6 2.5 =150$/zi.
Va multumesc anticipat!
















Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 29 Apr. 2013
Buna seara, Conform legislatiei din Romania, societatile comerciale care platesc impozit pe profit si la care drepturile salariale se acorda pe baza de negociere, pot deduce din baza impozabila indemnizatiile de delegare/detasare pentru deplasarile efectuate de proprii salariati, in limita a 2,5% ori nivelul indemnizatiilor stabilit prin H.G. nr. 1.860/2006. conform legisltatiei de la noi din tara pe baza contractului de prestari servicii nu puteti beneficia de diurna. Din cate am inteles, contractul e semnat cu o societate din Germania. Nu stiu exact daca legislatia lor are altfel de prevederi in ceea ce priveste diurna.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x