Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

deductibilitate 50%

o societate neplatitoare de TVA, care are un contract de inchiriere pe un autoturism, deduce in proportie de 50% cheltuielile. Am o factura de reparatii in valoare de 500 (TVA inclus) lei emisa de o societate platitoare de TVA. Cum procedez cu inregistrarile contabile?
Multumesc,
Adaugata in   TVA

3 raspunsuri


la 09 Nov. 2012
Vezi Art. 21 DIN CODUL FISCAL urmatoarele cheltuieli au deductibilitate limitata: - cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii, aferente autoturismelor folosite de persoanele cu functii de conducere si de administrare ale persoanei juridice, deductibile limitat potrivit art. 21 alin. 4 lit. t, la cel mult un singur autoturism aferent fiecarei persoane cu astfel de atributii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Nov. 2012
Si as completa articolul. Daca masina este utilizata integral in scopul afacerii deductibilitatea cheltuielilor etc este 100%, daca nu 50%.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Nov. 2012
Societatea fiind neplat.de TVA avem: % = 401 500 6024.deductibil (piese de schimb) 125 6024.nedeductibil 125 628.deductibil (manopera) 125 628.nedeductibil 125 Am presupus presupus chelt cu piesele de schimb=manopera. Sau, aca nu vreti analitice pt nedeductibile, se poate tine evidenta cheltuielilor nedeductibile extracontabil.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x