Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Control DGFP/ analiza de risc

Buna ziua ,

Am primit o scrisoare de la finante , prin care suntem informati ca am fost selectati aleatoriu si ca societatea noastra ar putea fi supusa unei analize de risc . De asemenea , daca vor gasi neconcordante intre datele raportate de noi si cele existente la finante , vom avea o inspectie fiscala in viitor .
Se face referire la taxele si impozitele care sa fie achitate la zi si la declaratii sa fie toate declarate inclusiv cele rectificative daca e cazul.

Scopul scrisorii fiind acela de a ne pregati din timp pentru un eventual control si ca va urma sa primim un aviz prin care vom fi informati in legatura cu obiectivele si perioada controlului .

S-a confruntat cineva cu asa ceva ? Ma gandeam daca nu cumva s-au sesizat si ne-au selectat pentru ca firma noastra este pe pierdere de 4 ani , si nu s-a mai platit impozit pe profit ?

Va rog sa-mi dati un raspuns. Va multumesc .


Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 22 Oct. 2013
Printre criteriile care stau la baza analizei de risc in cazul unei societati se afla si pierderea fiscalã înregistratã repetat in exercitiile fiscale. Va recomand sa verificati daca societatea si-a indeplinit obligatiile declarative (daca s-au depus toate formularele conform vectorului fiscal). Verificati daca declaratiile fiscale s-au depus in termenul legal stabilit de lege si daca s-au depus in mod reperat declaratii rectificative sau cereri de corectie a declaratiilor de tva. Totodata, verificati daca evidentele contabile sunt in conformitate cu datele declarate in formularele depuse la ANAF. In cazul in care constatati necorelatii, in aceasta perioada (pana la inceperea controlului fiscal) puteti proceda la corectarea acestora.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x