Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contract de comodat-deducere cheltuieli

Buna ziua,

In cazul in care administratorul incheie un contract de comodat intre el si societate pt.un autovehicul (camioneta) ce va fi folosit atat in activitatea economica (pt.transport materiale de la sediu la punctul de lucru) cat si in scopuri proprii, cheltuielile cu combustibilul,intretinere si reparatii vor fi deductibile 100% sau se va aplica deductibilitatea limitata de 50%???
Dar cheltuielile cu RCA,rovinieta????
Pot fi deductibile integral daca intocmeste foaie de parcurs????

Mentionez ca e vb de o microintreprindere.

multumesc

2 raspunsuri


la 09 Apr. 2016
Pentru o autoutilitara utilizata de societate in baza unui contract de comodat se pot considera deductibile cheltuielile de utilizare si intretinere in proportie de 100% daca aceasta este folosita doar in interesul firmei, sau partial, 50% daca mai este utilizata si in scop personal. Pentru deucerea cheltuielilor trebuie completate documentele justificative, foaie de parcurs si decont de cheltuieli.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Apr. 2016
Toata lumea da aceleasi raspuns cand e vorba de deducerea cheltuielilor in cazul autovehiculelor. Este clar in cazul rovinietei, ITP, pieselor de schim acestea se deconteaza in proportie de 50% daca auto este utilizat atat in activitatea economica cat si in scop personal. Dar combustibilul? despre acesta nu vorbeste nimeni sau toata lumea ezita. In codul fiscal scrie cheltuiala cu combustibilul este 100% deductibil in cazul in care acesta este utilizat ptr activitatea economica. Adica daca eu imi completez foaie de parcurs, ordin de deplasare sin in cazul deplasarii mele sa zicem consum 30 de litri de combustibil nu pot sa ii decontez pe toti pe firma???? Poate cineva sa ma contrazica???
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x