Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Care este procedura de cerere rambursare TVA pentru PFA platitor

Buna ziua!

Va rog sa imi indicati care este procedura, care sunt pasii de urmat, pentru a depune o cerere de rambursare de TVA, taxe si impozite achitate in contul unor venituri pentru care am emis facturi, dar care nu s-au incasat.
Starea PFA: am facturat servicii catre o societate comerciala care din Iunie 2013 este in procedura de insolventa. Am inscris PFA-ul la masa credala, insa procedura merge catre lichidare pentru societatea comerciala debitoare.
In ultimii trei ani s-au calculat, s-au impus, au fost poprite si achitate partial sumele reprezentand TVA, taxe si impozite, penalitati si dobanzi (dupa caz), toate aceste sume raportate la un venitul nerealizat si potential nerealizabil in conditiile insolventei debitorului.
Avand in vedere atat faptul ca TVA-ul, Taxele si Impozitele au fost calculate la un venit nerealizat si faptul ca unicul debitor este in procedura de insolventa, va rog sa imi indicati daca pot solicita pe baze legale rambursarea sumelor achitate deja ca fiind fara justa cauza sau necuvenite.
Va multumesc anticipat!

Cu stima,
Manase Apostol

1 raspuns


la 02 Oct. 2014
Pentru acest caz, in care PFA a colectat TVA si l-a platit, se poate face o ajustare de TVA in momentul in care veti avea hotararea de faliment a debitorului, caz in care veti raporta ca regularizare aceasta valoare de TVA. Din punctul de vedere la impozitului, in calitate de PFA, trebuia sa declarati veniturile din registrul de incasari si plati nu valoarea facturilor emise ca in cazul societatilor comerciale. Dupa ce veti regla aceste debite veti putea compensa impozitul achitat si recupera TVA prin rambursare in urma unui control fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x