Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Asociere in participatiune - TVA

Un contract de asociere in participatiune, X - 60%, Y - 40%, pentru operarea unei sali de jocuri slot-machines. In Decontul de VC, soc. Y ii revine un profit de 5000 lei. Care este inregistrarea corecta a acestei sume: a) 4582 = 708 5000 sau b) 4582 = % 708 4000
4427 1000. Mentionez ca Y este platitor de TVA
Adaugata in   TVA

3 raspunsuri


la 20 Apr. 2016
Pentru contactul de asociere, Y este asociat principal care are ca indatorire contractuala evidenta contabila a asocierii si plata taxelor. Veniturile obtinute din asociere vor fi alocate intre parteneri dupa scaderea cheltuielilor si a taxelor, aceste venituri nefiind purtatoare de tva.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Apr. 2016
In cazul meu, X este asociatul principal. El este proprietarul aparatelor si al licentelor, organizatorul jocurilor, cel care emite Decontul de V si C, unde dupa impartirea cheltuielilor (taxe, contributii,), imparte si profitul: 60% ia el, 40% imi da mie Y, eu contribuind cu spatiul (locatia) unde se desfasoara activitatea. Ce m-a pus pe ganduri este faptul ca, in urma unui control, ANAF a solicitat unei alte firme (cu situatie identica cu a mea), sa plateasca TVA la sumele primite prin decont, considerandu-le drept comision. Ce parere aveti despre asta si cum ma sfatuiti sa procedez in continuare, astfel ca la un eventual control, sa fiu in regula? Multumesc anticipat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Apr. 2016
Daca aveti contract de asociere prin care se precizeaza clar atributiile partilor si cum se impart beneficiile nu aveti cum sa aplicati tva, operatiunea nefiind de prestare de servicii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x